Stora skor?

Mail från Sofie:

Hej Engla!

Det är så att jag har väldigt stora fötter… Det kanske inte låter som ett problem, men det är det. Jag kan knappt handla skor i en vanlig affär längre, sist var jag tvungen att köpa ett par 43:or på herravdelningen, och ni kan ju tänka er hur kul det är… Jag vill ju kunna ha klackskor och sandaler osv, och det finns inte direkt på herravdelningen. Så nu kommer min egentliga fråga; Jag undrar om någon har något bra tips på var man kan köpa stora skor i Göteborg, som inte är allt för dyra (flera tusen). Det måste inte finnas i 43, ibland kan jag tom. ha 41 och 42, men jag vore jättetacksam för svar!

Tack på förhand// Sofie  =)

 1. Det finns speciella affärer där transor köper sina kläder och skor. Min kompis har också stora fötter och hon köper sina skor hos sånna affärer i stockhom och är jätte nöjd. Dock vet jag inga namn på affärerna. Men du kan ju alltid försöka söka vidare på det. Lycka till. Inget går upp mot ett par snygga höga klackar! 🙂

 2. Har samma problem jag. Och oftast där dom har special skor för stora fötter så är dom sällan fina. Så blir som också dyra. Man kan att blir så iritterad när man går in i skobutik men hittar inget. Vi som har stora skor borde väl också kunna köpa skor? Men http://www.duoboots.se har några stövlar till större fötter men lite dyra för min del.

 3. Hejsan, jag har ett liknande förslag som Ida, jag har sett internetsidor från england och usa med GRYMT snygga klackskor avsedda för transexuella . Kommer inte riktigt ihåg sido-namnen men jag föreslår att du söker på google, där hittar man ju allt:)
  Lycka till!

  Kram

 4. Kolla in Vagabonds skor! Ibland har de damskor ända upp till 42 och det kan absolut vara värt att kika hos dem och fråga vilka skor som har stl 42. Har du provat deras skor i stl 41? Stl 41 kanske passar dig ändå..?
  Vagabond har egen butik på Kungsgatan i Göteborg.

 5. Hej Engla!
  Jag och min vännina är väldigt intresserade av att handla på ASOS nu under rean. Men vi är lite amatörer på det här med shopping över nätet, speciellt när det är från ett annat land. Kostar frakten? Isåfall hur mycket? och kostar den lika mycket oavsett vikt? d.v.s om jag köper skor eller bara ett smycke?
  Skulle bli väldigt tacksam för svar!
  Du har möjligtvis inte en aning om när rean är över?
  mvh/ annie

 6. Annie: Jag tror att den billigaste frakten är ca 60 kr, när jag och mina kompisar beställde 17 olika artiklar (varav 5 par skor och några väskor, samt smycken) blev frakten 216 kr! Hur mycket frakten blir kan man se i steget precis innan man godkänner beställningen, blir den för dyr kan man ju alltid testa att ta bort ett par skor eller liknande ”större” vara! Rekomenderar asos, var väldigt lätt at beställa, tydlig information och grymt bra priser på snygga produkter!

 7. och förresten, på tal om stora fötter… min mamma har samma problem, fast tvärtom. Hon har så små fötter att strl 35 ibland är för stort, och oftast finns det bara ner till strl 36 i de ”vanliga” skoaffärerna. Vi bor på gotland och utbudet på skor är väldigt litet… Ngt tips om butiker i Sthlm/GBG som man skulle kunna besöka?

 8. skulle jag även kunna få fråga hur det här med storlekar fungerar? både till tröjor och skor? och om man har t.ex skostorlek 37/38 & 39/40? tack på förhand.

 9. Jag har precis samma problem! Hittade i våras ett par 42:or från Vagabond som var riktigt sköna. Även när jag var i England i somras hittade jag flera gånger butiker med större storlekar. Jag var på KingSize butiken i Sthlm men gillade inte modellerna där. I Zürich hittade jag också 2 butiker som sålde större skor. Kan även tipsa om http://www.laredoute.se Där finns ofta upp till 42 och vissa storlekar till 45. Lycka till!

 10. Jag förstår precis hur det är att ha en udda skostorlek. Jag har nämligen storleken 35 och många gånger blir jag tvungen att handla på barnavdelning. När det gäller vardagssko är det ok, men då man vill ha fest sko bli det problem…

 11. Jerns är som sagt ett bra tips, men kolla upp skorna på de brittiska sidorna, typ asos. De kan gå upp till åtminstone storlek 8, som passar min syster med storlek 42 perfekt! Om du nånsin är i storbritanien så finns skor upp till storlek 8-9 i varje affär!

 12. Åh, jag har samma problem. Har 41 och ibland 42. Hatar när det inte finns 42:or på damskoavdelningen! Men oftast går det att använda 41:or för mig. Men skobutikerna köper bara in ett visst antal, med ett par få skor i stora storlekar – vilket är dåligt då hyffsat många har stora fötter!

 13. Jag har ett liknande problem. Mina fötter är inte jättestora (39-40) Men de är så breda! Jag har jättesvårt att hitta sandaler eftersom mina fötter är för stora på bredden!

 14. Göteborgs bästa skoaffär för stora fötter är ”Jedviks” på Avenyn. Ligger i korsningen Avenyn/Engelbrektsgatan, mittemot Seven/Eleven och McDonalds. Jag har en kompis som har storlek 42 i skor, och hon köper alltid tokigt snygga skor där.

 15. Jag har också ganska stora fötter (41-42) men jag vet inte om jag tror på att handla i tranvestitaffär, för jag har inte särskilt breda fötter, vilket de festa killar har.. Så jag vill gärna också ha förslag

 16. Asos har skor upp till storlek uk 8, vilket är mellan 41½-42. Jag har vanligtvis storlek 41 men har behövt ta en storlek 6 eller 7 i Asos skor då jag tyckt dom varit stora i storleken.

 17. Kommer inte ihåg vad den heter, men skoaffären långt upp på avenyn precis innan korsningen där Evas Paley ligger. Där har de en avdelning med udda skostorlekar.

 18. Tack så jättemkt för alla tips! Tyvärr tror jag inte så mycket på att köpa skor för transvestiter, då jag har väldigt smala fötter. Men tack ändå!

 19. Kollade också in http://www.largefeet.com, där fanns mycket fint och inte alltför dyrt. Men googla på ”large shoes” eller liknande så kommer det upp massor med sidor som säljer stora skor. Finns även tabeller där man kan mäta vilken storlek man ska ha. Puss!

 20. hej! jag har också storlek 42 (dessvärre bara på ena foten. höger passar perfekt i 41:or, men inte vänstern…), men måste alltså köpa storlek 42 och den senaste tiden har jag blivit så less på alla snygga skor som alltid finns i 38 men inte i större. så tack för alla tips! nu SKA jag hitta mig ett par fräscha pjux!

 21. Hej, det finns; Magnus shoes – storlekar upp till 46 och större ibland, skitsnygga skor! Sen har vi King size skor i Stockholm, Jerns i Stockholm, Tyska (på svenska) katalogen klingel med snygga damskor upp till 43-44.
  PS. Jag tycker inte att storlek 42 är en stor fot, kanske om du är typ 150cm kort, men är du lång skulle det se bra jävligt ut med korta fötter och därmed korta underarmar. 😉

 22. Hej!
  Känner väl till problemet att finna roliga och trendriktiga skor i större storlekar. Har precis startat upp ett företag som säljer skor till oss kvinnor med skostorlek 42-45. Skorna går att inhandlas via telefonorder alternativt ses och inhandlas i Gamla Stan i stockholm två Lördagar i månaden. För mer information gå in på http://www.greatshoes.se. Börjar i relativt liten skala men har för avsikt att försöka finna guldkornen i bland skor i större storlekar. Hör gärna av er och ha synpunkter.

 23. usch, jag har samma problem och det är verkligen astrist! men man kan kolla på asos..strl 8 är strl 43 i..och det har de oftast;)

 24. Jerns i Stockholm på Drottninggatan har större skor, Burrestad skor på Odenplan, Kings Size skor har ett stort sortiment, plus bra personal.

 25. Vilka fantastiska tips! Å så skönt att se att man inte är ensam. Verkar nästan så när man går in på Sveriges största kedja Din Sko, där storlekarna ofta slutar på 40, även Vagabond som har 41-42…
  För er som bor i södra Sverige måste jag tipsa om att åka till Köpenhamn. Där finns stl 42 i nästan varje skobutik. Där hittar jag nästan alltid skor. Men visst är det trist att man måste åka iväg för att hitta skor o aldrig kunna leta efter skor med sina vänner när man ränner på stan…
  Kram till alla andra med stora fötter!

 26. Hej. Jag är 16 år och har storlek 42. Jag hittar verkligen aldrig skor. Har aldrig kunnat ha tjejskor. Bara handlat på kill avdelningen. Hur kul är det på¨en skala. Jag vill kunna gå i klack skor.. liksom söta flick skor. Snart är det bal. Vad ska jag gå i?. Någon som har tipps på en affär med snygga skor med större fötter?

 27. jag blev sjukt glad av att hitta era tips. tror man är ensam om 42. vi borde skriva på protest så att affärerna köper in fler stora skor. i göteborg vill jag tipsa om bäckebols skor. finns ute vid ikea i bäckebol. hittar fina dam i 42 där.

 28. Hej!!
  JAg är 14 år o har 42 i skor!
  Jag är en sån tje som vill ha söta balleina o skor med klack!
  I bland så undrar jag vf man nt har upptill 42-43 i damskor!!!

 29. Hej!
  Vad skönt att höra att det inte bara är jag som har storlek 42!! Kolla postorderkataloger. Ellos, Josefssons, Haléns och Cellbes har vissa skor i storlek 42. Och då är det inte bara tantskor utan stövlar och sandaletter mm.

 30. Emmy du har så rätt!
  En protestlista borde ju göra att någon lyssnar! Varför kan man som tjej köpa stora skor i Danmark eller Storbritannien men inte i Sverige? Är inte alla människor?
  ”Tjejer vi måste höja våra röster för att höras!”
  Lycka till med skoletandet! 🙂 Tack för många bra tips! Kramar till er alla!

 31. Hej, Jag är 12 år gammal och har redan storlek 43!
  Det är hemskt! Jag älskar klackskor men jag kan inte ha några. När det finns i min storlek så är alltid skorna fula.Om någon vet var det finns fina klackskor i STORA storlekar plzzz maila mig.
  sofiap_95@hotmail.com

 32. Hej, det här är verkligen ett mycket större problem än många tror. Min dotter är 11 och har storlek 44 i skor. Visst, det finns ett par butiker i Sverige med storlekar över 42, men med ”tantiga” modeller och med ett pris som inte riktigt passar för en 11-årings liv och leverne. Självklart förstår jag att det måste bli lite dyrare, men ett par vanliga sandaler kostar över 1000:- och när man fortfarande leker går det ju ofta fler än ett par per säsong. Med mycket mediatid/plats kanske det skulle kunna visa på hur stort kundunderlag det verkligen finns och göra livet lite lättare för alla som står statigt på jorden! /Ulrika

 33. Vet exakt hur ni känner er, som tur är har jag bott ett tag i england och även usa där problemt inte finns!! ÄR vi inte människor här i sverige eller?
  Om ni någonsin åker till england, se till att besöka en butik som heter Price less shoes, det finns tyvärr ingen hemsida. Men dem har skor upp till strl 43, VÄLDIGT moderna, liknande Din Sko butik, med sköööna priser!!
  Det finns även en butik som heter next, som har liite dyrare skor men forfarande helt ok och moderna. http://www.next.co.uk
  LYCKA TILL!!

 34. Hej! Jag är 17 och fick stl 42 när jag var typ 12.. Kunde bara köpa massa gympaskor på Intersport eller så.. man blir ju helt deprimerad när man går in i skoaffärer, då de bara har de bara upp till 41 som högst.. Man kan ju köpa Converse också när man fortfarande är tonåring och inte känna sig helt ”okvinnlig” men de ”tjejiga” färgerna som rosa finns ALDRIG upp till storlek 42.. Då tycker alltså säljarna att man ska gå runt och känna sig som en kille när man egentligen är minst lika mycket kvinna som andra tjejer med mindre fötter?
  Tack så jättemycket för alla tips! Det känns verkligen jätteskönt att det inte bara är jag som har stl 42-43!

 35. Ja herregud!! altså tänk dig alla modeller, och andra kändisar. DU är inte ensam! Det är bara sverige som är så rädda för att ”inte sälja bra” så dem tar inte in större storlekar, plus att efterfrågan inte är lika stor som i bland annat USA eller UK…

 36. Butiker för oss storfotade
  Stockholm:
  * Jerns, Kungsgatan
  * KingSizeSkor (”Små och stora skor”)http://www.kingsizeskor.se/
  Göteborg:
  * Bekväma skor, ligger vid Ullevi (har butiker i andra städer också)

 37. Jag är glad och takcsam över att inte bara jag har storlek 42.
  jag e 13 år och har storlek 42 i skor.
  det e gätte jobbigt att handla skor i affärer då när expediten frågar om man behöver hjälp, för då måste man säga sin storlek,, men jag köpte hel grymma vinterskor på vagabond butiken i vintras . det var ett par skinn stövlar
  med klack. på rea dessutom.. så de rekomenderar jag stort! tack till alla bra tips!

 38. Hej igen,
  Nu har jag hittat en till katalog som för lite större storlekar i damskor, upp till storlek 45. La Redoute och deras märke Tailissime. Värt att ta en titt, tycker jag. 🙂

 39. Ofattbart! Jag var medveten om att det i Sverige finns tjejer och kvinnor med större fötter än stl 41 men jag har inte riktigt tänkt på att dessa kvinnor går igenom samma sak som jag själv. Jag älskar skor och önskar verkligen att jag skulle kunna köpa de nya billiga skorna på tex din sko och känna mig lika inne som mina jämnåriga! Men så är inte fallet, speciellt nu till hösten när butikerna fylls med härliga stövlar, stövletter m.m. blir jag deprimerad, det känns helt hopplöst. Men jag tycker inte att jag ska behöva känna såhär, ingen annan heller för den delen. Människan blir längre och större i genomsnitt för varje år som går och idag verkar det kanske inte vara lika ovanligt för en kvinna att ha stl 42-43-44 som jag trodde. Men varför är det så här i Sverige, kom igen alla skobutiker…köp in och tillverka större skor!!!
  Nu vill jag tacka alla härliga tjejer som står lika stadigt på jorden som jag själv för alla skobutikstips! Kramar från mig å mina fötter!

 40. matilda m fl > jag har exakt samma problem som ni andra och jag har skickat ett långt mail till kollektionsavdelningen på Din Sko med en kopia till flera på Nilson Group där jag har förklarat vårt problem utförligt och med frågan varför de allra flesta butiker bara tillverkar skor i storlekarna 36-41. Om vi är flera som gör samma sak så kanske kanske vi kan få en ändring!!! Våga stå på er! Ifrågasätt och gör er hörda! Jag vill att det ska bli en ändring så att jag också kan gå runt i snygga skor!!!

 41. Hej.. Jag har samma problem som många här ovan. Jag har stl 42/43 OCH HAR ALLTID ELLER OFTAST KÖPT VAGABOND SKOR, MEN DÄR JAG ALLTID KÖPT DOM SÅ HAR DOM INGA STÖRRE STORLEKAR. Vill ha som halv stövel med rätt låg klack, jag e 182cm så höga klackar e inget för mig, men vill ändå ha en liten.. Finns det nån hemsida med skor man kan köpa med större stolekar?

 42. Ja, problemet är stort. Har själv inte stora fötter, men min dotter som är 13 har det. Strl 43 och snygga skor är svårt att få ihop, dessutom till ett rimligt pris. Har varit ett elände till speciella tillfällen som skolavslutningar osv, det är inte kul att att ständigt gå i gympaskor. Vi var till Florida i våras och till hennes stora lycka hittade hon ballerinaskor, köpte med sig 5 par! Så det blir nog till att handla på de amerikanska sidorna, dessutom är ju dollarn låg…

 43. Jag har också problem med att hitta skor. Jag har oftast 43 men det händer att jag måste köpa 44or också.
  Har gått i gympaskor sen mina fötter växte till 42or.
  Jag är 16år och det är inte kul att alltid ha på sej gympaskor, jag har hittade ett par sandaler förr förra året till skolavslutningen men dom var inte alls snygga utan jag köpte dom bara för att slippa ha gympaskor. Är det verkligen så det ska behöva vara?? Har letat och letat på internetsidor men jag hittar verkligen inga skor jag verkligen vill ha. ASOS har ju himmla snygga skor, men vågar inte beställa ett par i storlek 8 då jag alltid köpt 9 på amerikanska storlekar. Dessutom har jag lite bredare fötter och det gör inte saken bättre..

 44. Tänkte bara berätta att jag fått mina skor från La Reduotes märke Tailissime och dom är underbara! Speciellt mina högklackade lackskor! Klart bra köpställe, ett extra + att dom är gulliga på kuntjänsten där!

  Lycka till alla andra!

 45. Tjejer!
  Var för ett tag sedan hos ortopeden, och eftersom det är så svårt för ”damer” att hitta skor i större storlekar, och der därför blir dyrare än i vanliga butiker, så ger de bidrag. Du står då själv för en liten del pengamässigt för din specialsko. Toppen! 🙂 Vi ska vara stolta för våra vackra fötter!

 46. Jag är 15 år och är 183 cm och har 43 i skor. Det är jättejobbigt att både hitta skor, men även utan klack, eftersom jag känner mig tillräckligt lång. Ibland är det ett helvete, speciellt längden, för den är så svår att dölja. Men när jag första gången fick jobb som modell så förändrades min syn på längre tjejer med större fötter. Vi ska stå på oss! Vi långa ståtliga varelser ska inte behövas diskrimineras av varesig skostorlek eller längd! Våra stora fötter är egentligen inte stora, så alla skoaffärer bör tänka på denna stora grupp av människor som inte får på sig ”babyskorna” i vanliga skoaffärer! Vi ska också kunna gå in i närmaste skoaffär och köpa skor som faktiskt passar! Stå på er! /Sofia

 47. Har alltid lidit över mina fötter! Köpt för små storlekar och mått sjukt dåligt både för att det gör ont att gå i för små skor coh för att jag tyckte fötterna var så fula. Kosntigt att inte mina fötter är skadade efter allt de fått genomlida. Och allt är samhällets fel!! Det är helt sjukt att det inte finns större storlek än 41 i de flesta butiker!! Helt galet. Är 1.80 lång också så högklackat och hemska transa är uteslutet. Nu i år har jag iaf köpt två prima ballerinor från LaRedoute och ett par helsnygga uggs (australian uggs) på tradera i min storlek.

 48. Oh, jag visste inte att det finns så många som delar mitt problem. Jag brukar köpa in från storbritanien på ebay.co.uk
  De har jättemånga skor i 42-43 men problemet är att man inte alltid vet om de kommer passa så man ska först fråga säljaren om de kan mäta skorna till en. Testa! 😀
  Kramar

 49. Jag tycker att många skoföretag är dumma nog att inte uppmärksamma detta, för bara på denna sidan finns det många med samma problem. Jag har nog runt 42-43 och har inte möjlighet att hitta så många ”kingsize” affärer, för övrigt tycker jag inte att 42-45 är kingsize eftersom många har det, det skapar en känsla av att inte tillhöra den ”vanliga” målgruppen och man tvingas att hitta speciella affärer. På det sättet suger sverige ordentligt.Ge inte upp hoppet om vackra skor till dina vackra fötter, när du väl hittat dem kommer det vara värt det!!!!Lycka till!

 50. Jag har också stora fötter! Fast som någon redan nämt, så är de inte särsillt stora. Jag har storlek 43, och är 13 år. Inte så roligt att leta skor. Blir precis som för andra gympaskor från herravdelningen, Men jag försöker göra det som jag tycker är rätt. Att kämpa för att alla långa kvinnor, så som mig själv, jag är 183 cm ska få ha lika vackra skor som korta och ”normala” kvinnor. Om man vill börja lite lugnt med att dra sitt strå till stacken kan man gå in i en butik där man vet att det inte finns stora skor och fråga efter det. Gång på gång. Efter ett tag kommer de nog att köpa in i alla fall 42. Jag har också vart inne på Skopungten och frågat efter skor i 42 när jag fortfarande hade det, men de meddelade att det nästan inte finns kvinnor med större fötter än 41, så att det bara är onödigt att köpa in. Detta besked gjorde ju inte precis mig lugnare! Att det inte skulle finnas?! De vackraste kvinnorna måste ju ha skor 41+. Om man t.ex. tar fotomodeller, som ju anses vara otroligt vackra, med långa slanka ben, de kan ju inte ha 37?! om man är 170cm skulle det se ganska konstigt ut att ha storlek 37,38,39. Om nu de ”vackraste” kvinnorna i världen har ”stora” fötter, varför finns det då inte att köpa i Sverige?! Många kändisar har ju ”stora” fötter, t.ex. Paris Hilton. Alla vet ju att hon har stora fötter. Hon har storlek 44. Hur kan då ett helt skoföretag hävda att inga kvinnor har stora fötter? Stå på er alla vackra, storfotade kvinnor! Matchen är inte slut än!

 51. Vad många vi är som har samma ”problem”! Jag är 184 cm lång och har 42/43 i skor. Jag ska gifta mig till sommaren och måste nu hitta ett par fina bröllopsskor med inte allt för hög klack. Jag bävar inför detta, men är så glad över alla era tips om affärer och hemsidor ☺ Jag håller tummarna för att jag slipper gå nerför kyrkgången i herrskor…

 52. iblann ser man inte bara för det finns rakt framför dig, har i massa år beställt kläder på ”la redeute”. har som vanligt tagit för givet att inga skor finns till mig i 44. hitta just massa fina skor där. TACK för tipset på denna underbara blogg ja är såå glad!! sök på TAILISSIME

 53. Har fått mina skor jag beställde från La redoutes märke "Tallissime" nu. Jag är så himla lycklig nu, skorna passar perfekt (har storlek 43/44) och jag vill bara tacka er som här tipsade om det!! 🙂 Om jag int ehade läst i den här bloggen hade jag aldrig hittat sidan.

 54. Hejsan! Jag har samma problem med skor, jag har storlek 43 och jag hittar aldrig något! Har läast att det kostar mer pengar att tillverka skor i störrestorlekar och att det på sätt är svårt att få hem. Men bara för att vi har stora fötter behöver väl inte vi straffas för det? Hör gärna av er till mig med idér om var jag kan hitta skor o.s.v. och hur vi kan förändra detta problem. Jag har en engagemangsuppgift i skolan och valt detta, och mer passande ämne för mig går inte! Men hör gärna av er till: 90@msn.com”>Johannav90@msn.com

 55. Jag har också stora fötter och samma problem.

  Om någon butik skulle börja ta in riktigt snygga skor (ungdomliga och trendiga) i större storlekar så tror jag att det skulle vara riktigt lönsamt för dem, så många storfotade tjejer vi är som skulle rusa dit och köpa på oss!!

 56. Era sko problem löser garanterat
  Eve Collektion Sangt Eriksgatan 17 eller
  King size skor Tegnergatan 51.
  Där kan du klämma och känna och de är viktigt
  Hälsningar trans Hanna

 57. Hej ! Även jag har samma storlek,köper oftast på nätet på olika ställe,fast jag får alldrig tag på fina sandaler.Innermåttet på skon är 27,3 vi kanske kan byta skor ibland? Just nu söker jag sandaler .Hör av dig kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..