9 TIPS FÖR ETT LYCKLIGARE LIV

 

 

Jag skrev ju tidigare det HÄR inlägget om lycka och jag tänkte spinna vidare om hur man på fler sätt kan finna lycka i livet. Kanske vill du boosta dig och andra med nya tankesätt eller behöver lite tips på hur du får en lyckligare vardag.

1. Positiva tankar! Oerhört viktigt för både självkänsla och vårt humör. Att starta dagen med positiva tankar hjälper mig enormt mycket och sätter ribban för dagen och kan i många fall mota bort ångest och nedstämdhet. Jag startar gärna dagen med att tänka minst tre, gärna fler, positiva saker om mig och denna dagen. Tex. ”Idag är jag glad över att jag är så påhittig!” eller ”Idag är jag glad för att jag har ett stort hjärta!” eller ”Idag är jag glad för att jag ska träna!” Det behövs bara några positiva tankar för att få in oss på rätt spår. Och positivitet bidrar till att vi ser fler lösningar, bemöter andra människor bättre och blir gladare.

2. Att vara tacksam! Jag försöker att börja eller avsluta dagen med att tänka efter vad jag är tacksam över. Eller bara stanna upp i vardagen och tänka tacksamhetstankar. Som idag när vi var på väg hem från skolan. Jag promenerade och barnen cyklade. Alla tre stod bredvid varandra med sina cyklar vid en korsning och väntade på mig och kollade efter bilar. Min trio! Det bästa i livet. Det är lycka för mig och jag är så tacksam för att få vara deras mamma. Att få lämna, och hämta i skolan. Att skjutsa till en kompis. Följa med på träning. Lyssna på deras läsläxa med jag kliar deras små ryggar, höra hur dagen varit. Få hundra frågor om livet. Få krama deras små, varma kroppar. Torka tårar. Se deras kiknande skratt. Så tacksam!

3. Leva i nuet! För vet du, livet är ju alltid nu. Att ha planer och drömmar är absolut viktigt, men vi kan inte skjuta upp livet eller lyckan till senare. Vägen till målen är lika viktiga. Att andas in blomdoften, njuta av maten, lyssna på vad andra säger och delta i samtalen, smaka på kaffet ute i solen och verkligen ta in livet med alla sinnen.

4. Närhet! Ensamhet är tungt om den inte är självvald. Vi människor behöver beröring, kärlek, värme & uppmärksamhet!

5. Ge till andra. Så får du gott tillbaka! Även om känslan i sig, av att hjälpa andra människor och djur är drivkraft nog, är det en väldigt härlig känsla av att veta att man hjälper till och gör någon annan glad. Win win!

6. Dröm! Bara för att vi ska leva i nuet, innebär det inte att man inte får drömma och planera. Tvärtom är det viktigt att skriva ner sina mål & drömmar. Kanske ha delmål och strategier för hur man ska komma dit. Följ upp med jämna mellanrum och ändra om eller pricka av dina delmål.

7. Plocka bort. Att skala ner livet så vi minimerar stress och dåliga energier är viktigt för att glädje och lycka ska få mer plats. Många av oss mår gott av att banta ner livet med prylar, måsten och relationer som tär mer än de ger. Jag kan ofta känna en sån enorm frihetskänsla när vi rensar här hemma och kommer på mig själv med att vilja ha allt mindre prylar omkring mig. Samma sak med relationer. Är det bråk, gnäll och dåliga attityder kring vissa människor drar jag mig långt därifrån.

8. Ytan speglar insidan. Att ytan är förknippad med insidan råder det delade meningar om, men jag tror att här måste du vara riktigt ärlig mot dig själv. Att träna, fylla på med bra mat (och mindre bra som gör själen glad), sminka sig och klä sig i fina kläder ses som ytligheter. Men frågan är för vem man gör det? Jag tränar för att få mer energi och en stark kropp. Jag tycker om att sminka mig, annars skippar jag det bara vissa dagar. Jag älskar kläder, som är som konst för mig. Att få planera & inspireras av mode gör mig glad! Och jag tycker om alla dessa bitar för att det får mig att må bra inuti också. Man gör helt enkelt det som känns bra för en själv. Hel & ren kan vara gott nog.

9. Hitta sig själv. Frågan vi alla ställer oss. Hur hittar man sig själv? Jag tror dock hela livet handlar om just det. Att lära känna sig själv. Förstå sig själv. Älska sig själv och utveckla sig själv. Och framför allt, lyssna till sitt inre och gör det du mår bra av.

Love/E

LOADING..